Kielikylvystä Vaasassa

Kielikylpy on vapaavalintainen opetusohjelma päiväkoti- ja koulutasolla, jossa oppilaat omaksuvat toisen kielen käyttämällä sitä luonnollisessa ympäristössä ja mielekkäissä tilanteissa. 

Kielikylpyopetus sopii äidinkieleltään enemmistökielisille lapsille, koska ympäristö tukee tällöin lasten ensikieltä ja sen kulttuuria.

Vanhempien positiivinen asenne kielikylpyyn ja kielikylpykieleen on myös tärkeä tuki lapselle.

Kielikylpy vakiintui Kanadassa 1960-luvulla englanninkielisten vanhempien alkaessa vaatia tehokasta ranskan kielen opetusta. Suomessa ruotsinkielinen kielikylpy alkoi 1987 Vaasassa suomenkielisten vanhempien aloitteesta.

Kielikylpyohjelmia on erilaisia. Erottavina tekijöinä ovat oppilaan ikä kielikylvyn alkaessa ja kielikylpykielisen opetuksen osuus kaikesta opetuksesta. Yleisin kielikylpyohjelma on varhainen täydellinen kielikylpy.

Uusimmat kommentit

01.10 | 10:05

Pj. Susanna

Hallitus tarvitsee toimintaan uutta "verta" ja uusia ideoita... Tule nyt rohkeasti mukaan toimintaan. Voin luvata, että et pety

Yt,

05.05 | 08:47

LUMA vierailu oli Huvikummun päiväkotilasten vierailu 2/2020

05.05 | 08:04

Olette maksaneet Vaasan kaupungille avustusta LUMA-keskusvierailuun. Mille instanssille tämä kuuluu, jotta voin ohjata rahat oikeaan paikkaan

29.11 | 15:12

Kyllä, täältä löytyy viimeisin Vaasan Kielikylpyuutiset, joka on Vaasan kielikylvyn 30 vuotiaan taipaleen juhlalehti.

Olkaapa hyvä!

Jaa tämä sivu